wat minimalisme voor mij betekent
LIFESTYLE

Wat minimalisme voor mij betekent

Iedereen heeft zijn of haar eigen ideeën wat nou minimalisme echt is. En eigenlijk is er ook simpelweg geen goede of foute manier van minimalist zijn. Er is in mijn ogen ook geen goede of foute manier van minimalisme. In deze blog post vertel ik wat minimalisme voor mij betekent.

Boeken, boeken en nog eens boeken

Voor mijzelf betekent minimalisme vooral het minimaliseren van het aantal spullen dat ik heb. Maar er is één grote uitzondering: boeken. Ik ben een echte boekenworm en ik vind het heerlijk om elke avond even te gaan lezen. In de toekomst zul je hier ook allemaal boekreviews kunnen lezen op mijn blog. Uiteraard had ik in de zin van minimalisme alleen maar e-boeken moeten kopen. Ik heb ook een e-reader maar ik vind dat veel minder prettig lezen dan een echt boek. Ik hou van het gevoel dat je het boek kunt vasthouden.

Dus op elk vlak in mijn leven ben ik heel erg aan het minimaliseren behalve op het gebied van boeken. En dat is oké! Iedereen heeft zijn of haar eigen hobby en ik vind dat je daar best uitzonderingen voor mag maken. Het leven moet uiteraard wel leuk blijven. Ik kan mij geen leven zonder boeken voorstellen. En als ik bepaalde boeken niet meer lees, dan doneer ik ze altijd wel aan de kringloopwinkel.

Lees: Hoe je meer boeken kunt lezen

Er is geen goed of fout

Wou je eigenlijk al eerder beginnen met minimaliseren van je spullen. Maar liet je je tegenhouden door de gedachten dat je je hobby nu ook weg moest doen. Don’t worry! Je kunt nog steeds met je hobby bezig zijn en tegelijkertijd bezig zijn met minimaliseren. Je hoeft echt niet zo streng voor jezelf zijn. Iedereen heeft zijn eigen mening

Doe jij aan minimalisme en hoe kijk jij er tegenaan?

Lees ook
6 manieren om de dag ontspannen door te komen
Tips voor je social media break

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close