van couchpotato naar fitgirl
Fitness

Van couchpotato naar fitgirl

Jarenlang, vooral toen ik nog een jonge tiener was, dacht ik dat sporten alleen iets was voor mensen die wouden afvallen. Ik haatte sporten en ik kon geen andere reden bedenken waarom mensen überhaupt zouden gaan sporten. Nu ben ik wat ouder en wijzer en zie ik in dat sporten goed is voor iedereen. Maar ben ik inmiddels actief aan het sporten? Nee! Maar daar ga ik nu verandering in brengen. Dit is mijn weg van couchpotato naar fitgirl. 

Ik werd minder actief

Was ik dan helemaal lui tijdens mijn tienerjaren? Nee, gelukkig niet. Ik voetbalde en zat op dansles. Maar dat betekende in het begin alleen maar dat ik elke vrijdag naar de sportschool hoefde voor een uurtje dansles. Toen ik 16 werd, kreeg ik mijn eerste bijbaantje en kon ik school, werk en dansles niet meer combineren. Ik stopte daarom met dansles en vanaf dat moment heb ik eigenlijk nooit meer echt gesport.

Gymles stelde weinig voor in 4 havo en in 5 havo hadden we zelfs helemaal geen gym meer. Natuurlijk bewoog ik hartstikke veel op mijn werk, maar daar hield het eigenlijk bij op. En tijdens mijn studententijd werd ik nog minder actief. Ik zat uren op school op een stoel te luisteren en daar werd ik altijd heel erg moe van. Zo moe, dat ik daarna echt geen zin had om iets anders te doen. Toen realiseerde ik mij nog niet helemaal dat je van bewegen meer energie krijgt. 

Van couchpotato naar fitgirl

Recentelijk viel het mij echt op hoe slecht mijn conditie was. Ik kwam amper vooruit als er een harde wind stond. Ik heb weleens geprobeerd om te gaan hardlopen, maar hield het nooit langer vol dan twee weken. Ik had geen goede motivatie om te gaan hardlopen.

Nu heb ik sinds drie weken een bijbaantje (naast het bloggen etc.) en daar fiets ik vaak naartoe (tenzij het heel hard regent). Ik merk al dat mijn conditie sprongen vooruit maakt. Ook merk ik dat ik heel veel energie heb na het werken en fietsen, hoe moe ik ook was voor het werken.

Maargoed, dat zijn alleen de dagen waarop ik werk (ma-vrij) en in het weekend en ochtenden ben ik nog steeds de hele tijd de couchpotato en daar wil ik verandering inbrengen. Ik wil nog actiever worden. Ik merk dat ik daar namelijk meer energie van krijg en gelukkiger van word. Ook is mijn hoofd echt een stuk minder vol dan het normaal was.

Ik ga dus de komende tijd iets meer bewegen dan normaal om weer fitter te worden. Met fitgirl bedoelde ik overigens geen ‘instagram fitgirl’ mee, maar meer iemand die goed in haar vel zit, gezond leeft en gezonder eetgewoontes heeft.
Ik ga de komende tijd alles bijhouden (geschreven en gefilmd) en deel ik mijn progressie met jullie.

Ben jij meer de couchpotato of de fitgirl?

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close