tips voor meer zelfvertrouwen
LIFESTYLE

Tips voor meer zelfvertrouwen

Ik denk dat veel mensen wel wat meer zelfvertrouwen willen hebben toch? Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat, je zit lekkerder in je vel en je ziet alles net wat zonniger in. Oftewel een beetje meer zelfvertrouwen kan ervoor zorgen dat je leven verandert op een positieve manier. Ik geef je een aantal tips voor meer zelfvertrouwen.

Zorg voor jezelf

Ik vind het persoonlijk niet egoïstisch als je jezelf op plaats 1 zet. Als je niet goed voor jezelf kan zorgen, hoe wil je dan voor anderen zorgen? Zorg ervoor dat jij goed kunt functioneren. Neem af en toe wat tijd voor jezelf om je batterij op te laden. Vooral als je veel stress ervaart is dat niet heel fijn voor je zelfvertrouwen. Doe het dan even wat rustiger aan.

Lees hier hoe ik dagelijks tijd maak voor self-care.

Eten

Je bent wat je eet zeggen ze altijd. En dat klopt eigenlijk ook wel. Ik vind patat en pizza echt heel lekker hoor maar elke keer voel ik mijn minder fantastisch als ik het eenmaal op heb. Daarentegen voel ik mij energiek als ik meer groenten en fruit eet. Nu hoef je niet per sé al je chipszakken in de prullenbak te gooien. Ik vind dat een verwenmomentje echt gewoon prima kan. Maar neem af en toe wat fruit in plaats van chips. Is net zo lekker maar je voelt je een stukken beter.

Sporten

Sporten kan echt geweldig zijn voor je zelfvertrouwen en dat is echt niet alleen omdat je wat kilo’s kwijt kan raken. Tuurlijk kan dat wel helpen. Maar als je gaat sporten maakt je brein allemaal fijne stofjes aan die je beter laten voelen. Dus als je nu denkt dat je toch maar een keer sporten gaat overslaan omdat je ellendig voelt, misschien moet je dan juist gaan. Misschien voel je je na afloop een stuk beter en heb je weer het gevoel dat je de hele wereld aan kunt.

Outfit & Make-up

Ik denk dat dit mijn favoriete tip is. Ik heb een aantal outfitjes die mij echt bad-ass laten voelen. Ik voel mij dan zo zelfverzekerd in die kleren dat ik de hele wereld aan kan. Daarom ben ik een groot voorstander van dat iedereen moet dragen waar hij/zij prettig in voelt en niet omdat het trendy is.

Dit geldt ook overigens voor make-up. Make-up kan weleens ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen hebt. Draag het dan vooral!

Focus op je doelen

Ik maak elke dag to-do lijstjes en ik zet alle taken erop. Het geeft mij altijd zoveel voldoening als ik weer iets van mijn to-do lijst kan afstrepen. Wunderlist is een goede app om lijstjes te maken op je telefoon. Maar ben je net zoals ik meer fan van het opschrijven, zoek een leuk notitieboekje voor je to-do lijstjes. Voor mij geeft het net iets meer voldoening als ik daadwerkelijk af kan vinken in plaats van af te vinken op een mobiel.

Doe alsof

Fake it till you make it is een zeer bekende quote. Als je niet veel zelfvertrouwen hebt, doe dan alsof. Vraag jezelf af hoe een zelfverzekerd persoon loopt en gedraagt en doe dat na. Of creëer een alter-ego. Beyoncé heeft ook een alter-ego (Sasha Fierce) voor wanneer ze op het podium op moet.

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close