Who am I?
LIFESTYLE

Wie ben ik?

Wie ben ik? Wie ben ik nou echt? Dat was een vraag die laatst in mij opkwam. Weet jij wie je echt bent? Het is namelijk echt makkelijk om beïnvloed te worden door de maatschappij maar ook door de mensen om je heen zoals je familie en vrienden. Het kan dus lastig zijn om te ontdekken wie je echt bent.

Maar ik denk ook dat het belangrijk is dat je ontdekt wie je echt bent. Als je weet wie je echt bent, weet je wat je echt leuk vindt. Je weet dan bijvoorbeeld makkelijker welk werk je leuk vindt. En dat zorgt weer voor meer voldoening in je dagelijkse leven. En wie wil nou niet een leuke baan hebben die echt bij je past.

Bovendien denk ik ook echt dat je veel meer rust zult vinden als je weet wie je bent. Ik denk dat je dan eenmaal minder vatbaar bent voor wat andere mensen tegen je zeggen. Je maakt dan keuzes die voor jou goed voelen en niet om een andere te pleasen.

Wie ben ik?

 

Wie ben ik? Eerlijk gezegd, ben ik daar nog niet helemaal uit. Ik weet wat ik nu aan het doen ben maar is dat echt wie ik ben? Daar twijfel ik weleens over. Of doe ik toch bepaalde dingen omdat andere mensen van mij verwachten? Dat zou niet de eerste keer zijn. Ik koos voor een economische opleiding omdat dit een beetje van mij verwacht werd. Een tijdje terug schreef ik over hoe ik terug in alignment wilt komen en ik denk dat ontdekken wie je echt bent daar wel een onderdeel van is.

Dingen die ik echt leuk vind:
– Ik vind het prima om tijd alleen door te brengen (introvert)
– Ik houd van katten
– Ik houd van lezen
– Schrijven maakt me gelukkig

Een paar jaar geleden toen ik mijn burn-out kreeg, schreef ik ooit alles op wat ik leuk vond om te doen. Toen had ik absoluut geen idee wat ik leuk vond. Ik had toen nog niet eens door hoeveel voldoening schrijven/bloggen mij gaf. 
Als je bijvoorbeeld voetbal leuk vindt, is dat een deel van jou. Maar dat betekent niet dat je leven 100% om voetbal draait. Je bent meer dan één ding alleen. Probeer eens op te schrijven (in alle rust) wat je nou echt leuk vindt. En vergeet ook niet andere kwaliteiten van jezelf op te schrijven zoals mensen helpen, om het milieu geven, introvert/extravert of sportief.

Mensen proberen te vertellen wie je bent

Tijdens mijn leven zijn er meerdere mensen die mij dingen aanpraatten. En dit was misschien niet altijd bewust gedaan maar het gebeurde toch. Ik was bijvoorbeeld te dun om te mogen sporten. Ik was te lui, dat ik niet kan schrijven of dat ik slecht was in sporten. Maar is dit wel allemaal waar? Het heeft mij wel beïnvloed als persoon. Ik denk dat ik te lui ben en dat ik altijd maar meer moet doen en ik sport amper nog. Maar wanneer ik naar buiten ga voor een wandeling, voel ik rust. En actief zijn maakt mij toch echt gelukkig. Het is dus echt wel een deel van wie ik ben. Tijdens het schrijven van dit artikel merkte ik dat ik wel echt beïnvloed ben door een aantal mensen. Op de middelbare school werd ik altijd verteld dat ik slecht was in sport. Ik had een leraar en ik was één keer heel boos op hem geworden. Het ging toen om het feit dat ik een 6 kreeg voor voetbal. Ik dacht dat ik gewoon slecht was maar nu ik er zo over nadenk betwijfel ik dit. Die dag regende het heel hard en we waren aan het voetballen. Ik zat onder de modder. Andere klasgenoten waren nog brandschoon en toch kregen zij een 8 en ik een 6? Ik vind eigenlijk dat ik wel echt een 8 verdiende voor doorzettingsvermogen.

Maar uiteindelijk heeft die leraar mijn plezier voor sporten echt compleet weggehaald. Later kreeg ik wel beter leraren waardoor ik het weer wat leuker begon te vinden. Maar wat ik hiermee wil zeggen is dat je moet stoppen met luisteren naar anderen. Jij weet beter wie je bent. En stoppen naar andermans mening is stap één in het proces van het ontdekken van jezelf. Probeer vervolgens ook veel verschillende dingen uit om zo te kijken wat je echt leuk vindt.

Als je het plezier en voldoening geeft is dat absoluut een deel van wie je bent. Mij geef schrijven altijd dit gevoel en ik zie schrijven nu echt als een deel van mijzelf.

En natuurlijk kun je veranderen. Dat doen mensen nou eenmaal. Vroeger wou ik in de dierentuin werken. En het is ook oké wanneer je nog niet helemaal weet wie je bent. Het is een process. Geniet ervan.

 

Weet jij wie je bent?

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close