What you have to do before your start a blog
LIFESTYLE

Wat moet je doen en weten voordat je blog begint

Je bent er over uit. Je gaat een blog beginnen maar dan begint het pas echt eigenlijk. Er komt zoveel meer bij kijken als je een blog wilt beginnen. In deze blog post zal ik vertellen wat je kunt doen en moet weten voordat je je blog/website echt online zet.

Niche/onderwerpen

Oké, hier ga ik wel eerlijk over zijn. Ik vind niet dat je per sé een niche moet hebben om succesvol te kunnen zijn. Ik ben van mening dat je in principe over alles kunt gaan bloggen maar ik vind wel dat je het dicht bij jezelf moet houden. Dus als je enorm veel van technologie houdt, maar je merkt dat je daar niet heel veel views aan over houdt. Ga dan vooral niet alleen bloggen over fashion en make-up als je daar niets mee hebt.

Op mijn blog praat ik ook over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals mental health, lifestyle boeken en series maar ook vind ik fashion en beauty (verzorgingsproducten) heel erg leuk. Maar wat ik minder interessant vind zijn make-up merken. Ik houd wel van een mooi kleurtje nagellak op mijn nagels en een beetje mascara op mijn wimpers maar dat is het ook eigenlijk wel. Verder qua make-up zul je hier waarschijnlijk niet vinden. Ik heb er ook vrij weinig verstand van.

Host of gratis website

Dan heb je nog een lastigere keuze en dat is of je gaat voor een eigen website of begin je eerst gratis. Ik blog nu via WordPress.org en dat bevalt mij heel erg goed. Een andere en populaire manier waar je gratis je blog kunt beginnen is via Blogger (van Google).

Maar wil je meteen in het diepe springen en voor een eigen domein gaan, dan zou ik je verdiepen in welke host het beste bij je past. Ik ben zelf heel erg te spreken over Strato. Je hebt daar meteen een SSL-certificaat, webmail en goede service bij. Uiteraard zijn er nog veel meer keuzes qua hosts. Onderzoek welke het beste bij je gaat passen en lees vooral reviews over deze bedrijven. Overigens kun je altijd later overschakelen op een eigen domein, als je met een gratis website begint. Dit vond ik persoonlijk niet heel moeilijk te doen, want je krijgt er vaak een hele uitleg bij. Een voordeel want dan hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen. En je oude bezoekers worden nu omgeleid naar je nieuwe domein.

Schrijf alvast een aantal artikelen

Dit is niet noodzakelijk, maar wel slim. Als je namelijk een nieuwe website begint, is het voor de bezoekers niet interessant als er misschien maar één artikel op je hele website staat. Dan zijn ze ook vaak weer heel snel weg. Daarom kun je van tevoren alvast een aantal blog posts gaan schrijven. Zo weten de bezoekers ook meteen wat ze kunnen verwachten op je blog en is je blog al een stuk minder leeg en dus interessanter.

En als laatste wil ik erbij zeggen dat je zeker niet moet gaan bloggen als je alles voor het geld en de gratis producten doet. Doe het omdat je het leuk vindt. Ik blog al 10 jaar in totaal en ik blijf het nog steeds heel erg leuk vinden. Schrijven is ook één van mijn passies. Bovendien als je het eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt, is ook de kans zeer groot dat je het snel weer opgeeft. En als je dan al een eigen domein hebt gekocht, is dat eigenlijk heel erg zonde.

Wat was/is jouw reden om te gaan bloggen?

Lees ook:
110 blog post ideeën
Wat doet een blogger nou de hele dag?

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

One Comment

  • Lodi

    Goede tips geef je hier Bettie. Ik begon in 2011 met bloggen toen we een lange reis gingen maken van 7 maanden ( met kinderen) ik schreef toen voor mezelf en andere sites onder anderen over reizen met kinderen. Eigenlijk ben ik daarna alleen maar door gegaan met bloggen en is het steeds serieuzer geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close