wat is de law of attraction
LIFESTYLE,  MINDSET

Wat is de Law of Attraction?

Misschien heb je vaker mensen over the Law of Attraction horen praten. Maar wat is de Law of attraction nou eigenlijk? In deze blog post leg ik uit wat het is.

Maar voordat ik begin wil ik zeggen dat ik in de toekomst zeker meer blogs hierover ga schrijven. Sinds ik de Law of attraction heb ‘ontdekt’, ben ik veel meer over dit onderwerp en mindset gaan lezen. Ik vind het een heel interessant onderwerp en wil dat graag met jullie delen.

Wat is de Law of Attraction?

Misschien hebben jullie recentelijk nog de nieuwste Aladdin film gezien in de bioscoop. Of misschien heb je deze film weleens gezien toen je wat jonger was. Telkens als ik deze film zie, moet ik altijd aan de Law of Attraction denken.

Law of Attraction is namelijk dat je bepaalde dingen, situaties of mensen kunt aantrekken. Alleen in tegenstelling to Aladdin heb je nu oneindig veel wensen. Nu is het niet zo dat als je nu aan een olifant denkt, dat er binnen tien seconden er één naast je zou staan. Dat is niet hoe het werkt. Maar ik denk dat ik de Law of Attraction het beste uit kan leggen aan de hand van de drie bekende stappen:

– Vraag (Ask)
– Geloof (Believe)
– Ontvang (Receive)

Vraag

Dit is mijn favoriete stap van de Law of Attraction want je moet de wereld/universum zien als een soort catalogus. Er is misschien wel iets wat je heel graag zou willen hebben. Misschien is het een auto, huis of geld. Maar je kunt natuurlijk voor andere immateriële dingen vragen zoals een relatie, goede cijfers op school of een teken in het algemeen.

Nu is het wel dat je heel specifiek moet zijn. Want als je bijvoorbeeld alleen om een auto in het algemeen vraagt, dan krijg je misschien een derdehands autootje die je liever niet had gehad. Dus wees heel specifiek. Hoe moet het eruit zien? Als je een relatie zou willen aantrekken, welke eigenschappen moet hij/zij hebben?
Als je weet wat je wilt, kun je het opschrijven, het hardop zeggen of op je Vision Board zetten. Doe wat het beste voor jou voelt. Er is geen goed of fout.

Geloof

Veel mensen hebben met deze stap moeite. Dat kan verschillende redenen hebben. Mensen in hun omgeving hebben hun jarenlang wijsgemaakt dat ze het niet kunnen of het niet waard zijn. Als je bijvoorbeeld geld wilt aantrekken maar tegelijkertijd denk je dat geld stinkt of dat rijke mensen stom zijn, dan wordt het al vrij lastig om het te manifesteren. Probeer dan te beginnen met affirmaties. In plaats van ‘Geld stinkt’ zeg je nu ‘Er is genoeg geld voor iedereen.’ en herhaal dit zolang tot je het gelooft.

Wat ook kan helpen is om eerst iets ‘kleins’ te manifesteren zoals een gratis kop koffie of een berichtje van iemand die je al een tijdje niet meer gesproken hebt. Ik heb heel vaak dat als ik aan een bepaald persoon denk, dat ik heel snel altijd een berichtje van degene krijg. Overigens is dit in jouw ogen misschien iets kleins, maar voor het universum maakt het niets uit of iets groots of kleins is. Als je een kop koffie in een uur kunt manifesteren, kun je dat ook doen met geld. Alleen dat gebeurd vaak niet omdat veel mensen denken dat het onmogelijk is.

Tips voor meer zelfvertrouwen

Ontvang

Laatste stap is ontvangen. Als je 100% zeker gelooft dat je het kunt manifesteren, zal het universum een manier vinden om het naar je toe te brengen. Ook dit kan op verschillende manieren. Als je bijvoorbeeld geld of een relatie wilt manifesteren, kun je misschien ook opeens een gevoel krijgen dat je een lot moeten kopen of dat je ergens naartoe moet gaan en vervolgens dan iemand tegenkomt.

Sta vooral open en luister naar je gevoel. Als je je voelt dat je actie moet ondernemen, doe dat vooral. Het is niet zo dat je alleen maar binnen op de bank hoeft te zitten, terwijl je een relatie wilt manifesteren. Tenzij je toekomstige vriend/vriendin toevallig een inbreker is en elkaar zo ontmoet. Maar ga daar voor het gemak maar niet vanuit.

Voor sommige kan het nog steeds moeilijk te geloven zijn dat je dingen echt kunt manifesteren. Daarom wil ik in de toekomst ook mijn manifestatie verhalen delen met jullie. Maar om te beginnen heb ik alvast één verhaal voor jullie.

Ik denk één of twee jaar geleden heb ik een boek van Paula Hawkins gemanifesteerd. Ik sloeg op een zaterdag de krant open en zag een review over dit boek. Ik wist meteen dat ik dit boek wou hebben, maar ik rende ook niet meteen naar de winkel. Twee of drie dagen later zat ik op Twitter en ik kwam een tweet van Bol.com tegen. Ze gaven een exemplaar weg van dit boek. Ik had deze situatie aangetrokken. Ze zouden het boek binnen een week weggeven maar ik hoorde maar niets. Ik gaf het bijna op en stond op het punt om naar de winkel te gaan om het boek zelf te kopen en toen kreeg ik het bericht dat ik had gewonnen.

Dit voorbeeld laat ook zien dat je ook af en toe actie moet ondernemen. Ik kreeg die tweet te zien, maar ik moest nog wel reageren dat ik wou winnen.

Geloof jij ook in de Law of Attraction?

LEES OOK:
 Terug in alignment komen

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close