Waarom Gilmore Girls mijn favoriete serie is
LIFESTYLE

Waarom Gilmore Girls mijn favoriete serie is

Iedereen heeft wel een serie die hij/zij non-stop achter elkaar kan kijken en inmiddels alle afleveringen al 20x heeft gezien. In mijn omgeving hebben veel mensen dat met de serie Friends en ik begrijp ook wel waarom, maar in deze blog post vertel ik je waarom Gilmore girls mijn favoriete serie is.

Waar gaat Gilmore Girls over?

Voor het geval je niet weet wat Gilmore girls is, heb ik hier een korte uitleg voor je. Gilmore Girls is een serie uit 2000 en heeft 7 seizoen en een aantal jaar terug heeft Netflix besloten om ook 4 afleveringen te maken. Tijdens de 7 seizoen (en dus 7 jaren) zie je het leven van de alleenstaande moeder Lorelai en haar dochter Rory. Lorelai kreeg Rory op haar 16e van haar toemalige vriendje (Christopher). In al die jaren zie je Rory opgroeien van een 16 jarig meisje tot een afgestudeerde vrouw. Lorelai en Rory wonen in het kleine dorpje Stars Hollow en het is zo klein dat iedereen alles weet over iedereen. Er wordt veel geroddeld en dat zul je ook zien in de afleveringen. En hoewel het voor mij echt een feelgood serie is, gaat niet alles perfect. Er is soms een ruzie tussen Rory en Lorelai, vooral in de tijd dat Rory een student is. Maar uiteindelijk komt alles weer goed.

Humor & Sarcasme

Sarcasme is mijn tweede taal en laat het nou zo zijn dat er veel humor in deze serie voorkomt. Vooral Lorelai (de moeder) kan er wat van. Verder is Michél, die werkt bij de Inn van Lorelai, echt geweldig. Zijn humor is vooral heel droog en zijn Frans accent is fantastisch om te horen. De momenten waar het losgaat, zijn de stadsvergaderingen. Niemand heeft er echt heel veel zin, maar Taylor Doose vindt het altijd wel nodig om er één te houden om de meest onzinnige dingen (zoals een stoplicht).

Alle acteurs/rollen zijn geweldig

Er is niet één rol/persoon die ik echt niet leuk vindt. Zelfs de vervelende Emily of de irritante Taylor Doose vind ik oprecht geweldig. Je zou eigenlijk een hekel aan deze mensen moeten krijgen, maar dat is gewoon onmogelijk. Wat voornamelijk door de humor in deze serie komt. Het is ook bijna onmogelijk om één favoriete persoon te hebben. Je zou automatisch denken dat het misschien Lorelai or Rory zou moeten zijn. Maar er zijn zoveel geweldige personages in deze serie. Denk aan Luke (vaak chagrijnig), Emily (bemoeit zich met alles), Taylor (Weet alles en denkt dat ie de baas is van Stars Hollow), Paris (grote mond, klein hartje), Kirk (“dorpsgek” maar op een leuke manier), Suki (chef en beetje onhandig).

Romantiek

Uiteraard heeft deze serie ook een beetje romantiek. In het het begin van de serie is Lorelai een vrijgezelle moeder van 32 en Rory is 16 en heeft nooit een vriendje gehad. Maar tijdens alle seizoenen komen er een paar mannen/jongens in hun leven voor. Denk aan Dean, Jesse of Logan voor Rory. Of Max medina, Christopher en Luke voor Lorelai. En voor jullie het zich afvraagt ik ben #TeamLogan en #TeamLuke.

Ik ben overigens heel erg benieuwd of Netflix nog meer afleveringen gaat maken. De vier extra afleveringen die door Netflix werden gemaakt,had een open einde. Al heb ik een beetje research gedaan en de acteurs zelf denken dat er geen nieuwe afleveringen meer komen. Het was alleen de bedoeling dat er 4 nieuwe afleveringen zouden komen (die er dus nu ook zijn), maar door de cliffhanger is er de mogelijkheid om dus ooit in de toekomst toch weer een seizoen te maken. Maar dan wil ik wel dat dezelfde acteurs blijven en niet ooit worden vervangen door anderen.

Boeken

Net als Rory, lees ik ook heel erg graag. Ik lees ook elke dag voor het slapen gaan even een stukje uit een boek. Dat helpt mij vooral heel goed om snel in slaap te vallen. Ik word namelijk heel erg rustig en ontspannen van lezen. Rory daarentegen leest echt overal en wanneer het maar kan. Desnoods loopt ze lezend door de supermarkt om boodschappen te doen.

Wat ik zo leuk vind, is dat er dus nu een hele boekenlijst is opgesteld met alle boeken die Rory Gilmore in deze serie heeft gelezen. Dus houd je van een grote uitdaging, de hele lijst kun je hier vinden.

Wat is jouw favoriete serie en waarom? Laat het weten in de comments.

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

3 Comments

 • Larissa de Vos

  Jaahaaa, ik ben verslaafd en verliefd op deze serie. Ik heb ‘m in 2017 van seizoen 1 tot seizoen 7 helemaal uitgekeken (en deed daar máánden over, iedere dag een aflevering) en ben nu bezig aan ronde twee: alles weer opnieuw vanaf het begin. love it.

 • Proudweirdo

  Geweldig om te lezen dat je ook zo weg bent van deze serie!
  Het is voor mij een soort antidepressiva. Ik zou ook zo graag in Stars Hollow willen wonen.
  Ik kijk de hele serie jaarlijks en heb het toevallig net weer afgerond.
  Wat ik bijzonder vind is dat ik elke keer weer iets nieuws ontdek of er anders naar kijk.
  De eerste keer dat ik de serie keek was ik een jaar of 20, nu word ik 35, maar ik lach nog net zo hard als de eerste keer en huil helaas ook nog steeds bij de laatste aflevering.
  (Naast GG kijk ik ook supernatural en Grace & Frankie regelmatig. Het blijft gewoon leuk. )
  Leuke post!

 • Manon

  Deze serie <333 Jess was heerlijk, maar Logan past zoveel beter bij Rory. Rory is eigenlijk best wél de white privilege rich kid, ook al denkt ze van niet.

  Ik vond Dean toch wel het vervelendste karakter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close