vraag naar Angela Make holland great again
LIFESTYLE

Vraag naar Angela | Make Holland Great Again

Deze week keek ik het programma ‘Make Holland great again’ en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed wist wat ik moest verwachten van het programma. En misschien lag ik afgelopen week onder een steen want ik hoorde er niemand over praten. Maar nadat ik het programma had gezien, ben ik helemaal om! Wat een geweldig programma is dit.

Eerste aflevering samenvatting

Ik keek meteen ook de eerste aflevering terug, die in het teken stond van online haat en donorregistratie. En er is dankzij dit programma een emoji in het leven geroepen om online haat tegen te gaan. Als je iemand een haat comment ziet plaatsen, moet je een poppetje met gekruiste armen gebruiken. Zo laat je zien dat je het niet oké vindt.

En in de eerste aflevering probeerden ze ook meer aandacht te vragen voor donorregistratie door middel van ludieke acties waaronder plaatsnamen te veranderen. Dat artikel kwam ik laatst wel tegen maar wist niet dat het voor het programma/donorregistratie was.

Vraag naar Angela

In de aflevering van deze week ging het over voedselverspilling, wat al heel bizar was om te zien. Maar het meest schokkende aan deze aflevering was, waren de mensen die op stap gingen en gingen kijken of (seksuele) imtimidatie veel voorkomt. Elk persoon die meedeed had iets naars meegemaakt tijdens het uitgaan. Er was zelfs iemand gedrogeerd en een andere werd in haar kruis gegrepen. Ik was echt in shock. Ik zat eens na te denken over mijn uitgaansleven en ook ik heb weleens te maken gehad met jongens/mannen die hun handen niet thuis konden houden of te opdringerig waren (zelfs nadat ik néé had gezegd). 

Het team van BNNVARA / Make Holland Great Again vond dat het tijd was voor een codewoord als je in zo’n vervelende situatie zit. Als je namelijk niet op je gemak voelt en iemand zit zonder toestemming aan je, loop naar de bar en vraag dan naar Angela. Angela is het codewoord en als goed is weet het bar personeel dan precies wat je bedoelt en dat je uit deze situatie weg wilt.

En ik vind dit een goede actie. Je hoeft niet tegen het personeel te zeggen (en dus te wijzen) wie je lastigvalt maar je wordt zelf uit de situatie weggehaald. Natuurlijk is het beter als niemand meer iemand anders lastigvalt als hij/zij er niet van gediend is. Maar ik denk dat dit al veel mensen kan helpen om zich toch meer op gemak te voelen. Je weet namelijk dat je altijd het personeel om hulp kan vragen.

Dus voel je je een keer niet op gemak tijdens het uitgaan of word je lastig gevallen, vraag naar Angela.

Foto: Kevin Laminto

 

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in:
Tips voor meer zelfvertrouwen
Mijn burn-out verhaal

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close