Tips als je meer boeken wilt lezen
BOEKEN

Tips als je meer boeken wilt lezen

So this weekend I am going ‘offline‘. I am not going offline completely but I try to spend less minutes on my phone. And while I am doing that I am going to read a lot. Currently I am reading a lot and it feels really good. But I know that there are people who really wants to make more time for reading. In this blog post you can read my tips on how to read more books.

Zo dit weekend ga ik ‘Offline’ Ik ga niet volledig offline maar ik ga veel minder tijd online doorbrengen. En in dit weekend wil ik veel meer tijd maken om te gaan lezen. Op dit moment lees ik weer veel meer en dat voelt goed. Ik weet dat er toevallig veel meer mensen zijn die meer willen lezen en daarom geef ik vandaag Tips als je meer boeken wilt lezen

Neem overal een boek mee naartoe

Even serieus, er is altijd wel een momentje dat je even kunt gaan lezen. Als je tijd hebt om op je mobiel te kijken, heb je zeker tijd om een paar bladzijdes te lezen. Toen ik nog studeerde, moest ik dagelijks tussen 1 en 2 uur in totaal reizen. Ik had helemaal niets te doen tijdens mijn busreizen. Natuurlijk kwam ik gelukkig af en toe wat vrienden tegen met wie ik kon praten. Maar soms was ik gewoon ‘alleen’.  En dat was de reden waarom ik op een gegeven moment een boek meenam. Later besloot ik zelf een e-reader te kopen want dat is een stuk lichter. Maar als je geen e-reader hebt of wilt kopen, neem nooit te dikke boeken mee. En voor je het weet ben je alweer thuis of heb je bijna je bushalte gemist….

Lees boeken die je leuk vindt

Dit klinkt als iets vanzelfsprekends maar als je een boek leest die je niet leuk vindt, kan dit je lees-mood wel verstoren. In het begin, als je begint met lezen, moet je even ontdekken welke auteurs je wel leuk vindt en niet. Maar als je alleen auteurs leest die je leuk vindt, maakt het een stuk makkelijker om meer te gaan lezen.

Ik wil daarbij ook nog zeggen dat je zeker niet de druk moet voelen om bepaalde populaire boeken te lezen. Ik heb ook een aantal auteurs die ik gewoon niet leuk vind. Je kunt gewoon niet elk boek en elke auteur leuk vinden.

Boekenclub

Dit lijkt mij oprecht leuk om dit ooit in de toekomst te organiseren. Ik wil dan een boekenclub beginnen met aantal boeken die we dan allemaal lezen in een bepaalde tijd. Het leuke is dat je meer gemotiveerd voelt om iets te lezen en je kunt er samen daarna over praten.

Ik ben hier al zeker aan het over nadenken.

Audioboeken

Audioboeken zijn ook een fantastische manier om te lezen. Je kunt dan overal luisteren. Je kunt boeken luisteren terwijl je kookt, sport, wandelt of wanneer je aan het reizen bent. En het voordeel is dat je geen boeken mee hoeft te nemen. Vaak kun je al via je telefoon audioboeken luisteren.

Lees voordat je gaat slapen

Dit is mijn laatste tip maar ook zeker mijn favoriete tip! Elke avond zitten veel mensen voor de televisie, laptop of op hun telefoon. Maar dat is helemaal niet goed voor je nachtrust. Het blauwe licht zorgt voor slechtere slaapkwaliteit. En dat heb je dus niet met boeken. Ik ben nog aan het kijken of e-readers ook een negatief effect hebben op het slapen. Aangezien je dan ook een lampje aan kunt zetten als je wilt. Maar die kan je natuurlijk ook gewoon uitzetten.

Voordeel van lezen voor het slapen gaan is, dat je super snel in slaap valt. Dat is echt één van de dingen die mij opvalt. Ik ben zelfs een aantal keer in slaap gevallen terwijl ik las. Lezen zorgt er echt voor dat je tot rust komt.

Hoe vaak lees jij?

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close