Terug in alignment komen
LIFESTYLE,  MINDSET

Terug in alignment komen

Vandaag wil ik het hebben over een nieuw projectje van mezelf namelijk terug in alignment komen. De reden waarom ik dit projectje begin is omdat de laatste dagen wat lastig waren. De ene moment was ik super blij en ander moment wist ik het niet meer. Ik voelde mij dus niet echt top. En terwijl ik dit schrijf, voel ik mij nog steeds niet top en heel erg moe. Zo daarom wil ik terug in aligment komen.

Wat is Alignment?

Het is misschien lastig om uit te leggen maar ik probeer het makkelijk begrijpbaar te maken. Als je in aligment bent, sta je in verbinding met een hogere dimensie van jezelf en je voelt je top. Wanneer je positieve emoties hebt, betekent het waarschijnlijk dat je in alignment bent. Aan de andere kant wanneer je verdrietig bent, betekent dit dat je uit alignment bent.

En geloof me, iedereen wil in alignment zijn. Dit betekent namelijk dat je dus positieve emoties hebt zoals blijdschap. En iedereen wil gelukkig zijn toch? Maar dit betekent ook dat je makkelijker je dromen kunt manifesteren. Als je namelijk al bekend bent met de Law of Attraction, weet je dat het gelijke elkaar aantrekt.

Waarom ik terug in alignment wil komen

Er zijn een paar redenen waarom ik terug in aligment wil komen. Een van die redenen is dat ik niet genoeg slaap krijg elke avond. Even een voorbeeld: als ik naar bed ga tussen 10 en 11, kan het zomaar betekenen dat ik niet eens in slaap val voor 4 uur. En een paar uur later ben ik gewoon weer klaar wakker. En het slaaptekort heeft weer negatieve gevolgen op mijn functioneren. Ik ben sneller geïrriteerd, verdrietig, gestresst en meer van die negatieve emoties.

Een andere reden is dat ik soms nogal kan stressen over dingen zonder een goede reden. Ik maak me dan zorgen over het verleden en de toekomst. Maar ben totaal niet in het nu.

Wat wil ik veranderen?

Er zijn een paar dingen die ik wil veranderen die mij zullen helpen om mijn humeur om hoog te helpen.

Bijvoorbeeld:
– Meer bewegen
– Meer mindfull zijn (in het nu leven)
– Minder online zijn
– Goede routine hebben en eerder opstaan

Goede routine/eerder opstaan

Eerder wakker worden is zeker een puntje dat op mijn lijst staan. Momenteel slaap ik best laat uit tot 8 uur. En ik wil dit zeker vervroegen naar 7 of zelfs 6 uur. Ik heb dit recentelijk een paar keer gedaan en het beviel mij wel heel erg goed. Maar ik moet wel zorgen dat ik genoeg slaap krijg. Ik heb nogal wat problemen om op tijd in slaap te vallen. Maar als ik eerder wakker ben, merk ik dat ik veel productiever, gelukkiger en relaxter ben.

Ook wil ik dan beginnen met de ‘Miracle morning’ Routine. Miracle Morning is een boek waar het in principe over gaat om de dag rustig en goed te beginnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te bewegen in de ochtend, al je gedachtes op te schrijven of te gaan mediteren. Tijdens dit uurtje (korter/langer mag ook) gebruik je geen internet. Je zorgt ervoor dat je helemaal rustig wordt in je hoofd. Dit zorgt ervoor dat je veel minder stress tijdens de dag zelf hebt. Als je namelijk je enorm moet haasten in de ochtend, lijkt het soms alsof alles fout gaat toch?

Beweeg meer

Ik ben een blogger en ik zit vrijwel de gehele dag. Wat uiteraard niet heel bevordelijk voor de gezondheid is. Ik zit wanneer ik aan het werk ben, ik zit wanneer ik lees, ik zit wanneer ik aan het Netflixen ben en ik zit wanneer ik eet. Maar al dat zitten is niet goed voor mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik hoef van mezelf niet meteen een abo op de sportschool te nemen. Meer bewegen betekent in dit geval ook gewoon een keer naar buiten gaan voor een wandeling. En ik wil weer aan yoga beginnen om toch mijn spieren een beetje soepel te houden. Tegenwoordig is het heel makkelijk om een work-out of yoga video te vinden op YouTube.

Minder tijd online

Ja, ik ben dus een blogger en ik zit heel veel op mijn laptop te werken. En ik houd er ook van om af en toe even YouTube videos te kijken of misschien een avondje Netflix. En vergeet niet de tijd dat ik op social media zit. Ik zit dus nogal wat uren online. Niet heel goed voor de ogen maar vaak is het ook gewoon echt niet nodig dat ik zoveel tijd online ben. Ik wil meer focussen op online content maken en minder focussen op wat andere mensen nou aan het doen zijn.

Op dit moment volg ik ook echt ontzettend veel mensen op Instagram (rond de 6000) en dat is gewoon echt teveel. Dus het wordt tijd dat ik een groot aantal ga ontvolgen. Dit zorgt er ook voor dat er minder nieuwe updates zijn en dat ik minder vaak op Insta ga kijken. Het ontvolgen neemt wel even wat tijd in beslag aangezien Instagram niet wilt dat je een spammer/bot bent. 

En als ik echt minder tijd online ben, betekent dat ik meer tijd heb om te lezen en meer tijd heb voor vrienden.

En natuurlijk, houd ik jullie op de hoogte van dit projectje. En hoe ik mij voel natuurlijk. Het gaat er uiteindelijk omdat ik beter in mijn vel ga zitten. Ik hoef niet 24/7 gelukkig te zijn, want dat is onmogelijk. 

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close