Redenen om van de herfst te houden
LIFESTYLE

Redenen om van de herfst te houden

Het is nu wel duidelijk dat het herfst is. De warmte is al een paar weken het land uit en heeft plaats gemaakt voor meer kouder en natter weer. Nu zijn wij als echte Nederlanders dol op zeuren, maar ik kan je vertellen dat er genoeg redenen om van de herfst te houden zijn.

De natuur is mooi

Heb je weleens even naar buiten gekeken de afgelopen tijd? Ik wel en ik zie dat de natuur aan het veranderen is. De mooie herfstkleuren komen nu tevoorschijn. Ik kan echt genieten van de mooie natuur in de herfst. En niet alleen de kleuren in de herfst zijn prachtig. Denk ook bijvoorbeeld aan de paddestoelen,

Knus

Natuurlijk regent het ook wel wat vaker maar weet je hoe extra fijn het dan is om thuis te komen in een warm huis. Ik waardeer een warm kop thee en een dekentje extra als ik een hele dag ben weggeweest en het koud heb. Ik kan dan echt genieten om heerlijk op de bank te ploffen met een kop thee terwijl ik onder een dekentje kruip.

Gezellige donkere avonden

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de donkere avonden. Het wordt nu ook weer een stuk eerder donker. Rond 7 uur gaat de zon al onder. Ik ben persoonlijk meer van de zwoele zomeravonden, maar toch probeer ik het beste te maken van de koudere, donkere herfstavonden. Ik steek dan af en toe een kaarsje aan. Probeer altijd het beste van elke situatie te maken.

Het geluid van de regen

Ik ben een groot liefhebber van natuur geluiden. Misschien is het omdat ik ben opgegroeid in een klein dorpje. Ik vind dus ook heerlijk om ‘s avonds, als het regent, naar de regen te luisteren. En mocht het toch een keertje droog zijn, gebruik ik gewoon YouTube videos om hetzelfde effect te creeëren. Ik word echt heel erg rustig van de regen. Echt ideaal ook voor wanneer je niet in slaap kunt komen.

Binnenactiviteiten

Mocht je denken dat je je echt kapot gaat vervelen in de herfst, dan moet je toch echt verder kijken. In de zomer ben je wellicht actiever en meer buiten. Maar zelfs als het regent, is er nog genoeg te doen. Zo lees ik veel meer in de herfst dan in de lente en zomer. Maar voor iedereen is er wel wat te doen binnen. En dat het regent betekent echt niet dat je alleen maar thuis kunt zitten. Je kunt ook ervoor kiezen om iets buitenshuis te gaan doen waarbij je ook nog droog blijft, ga naar een museum of de bioscoop.

Wat vind jij leuk aan de herfst? Heb jij nog meer redenen om van de herfst te houden

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close