redenen om Full House te kijken
SERIES

Redenen om Full house te kijken

Afgelopen tijd besloot ik weer één van mijn favoriete series allertijden terug te kijken en dan heb ik het natuurlijk over Full House. Full House is al een oude tv-serie uit de jaren 80/90. Het gaat over een alleenstaande vader (Danny Tanner) met drie dochters (DJ, Stephanie en Michelle). Na de dood van hun moeder roept hij de hulp in van zijn beste vriend Joey en zijn zwager Jesse. 

Redenen om Full house te kijken

1. Het is leuk om de kinderen te zien opgroeien

Aan het begin van de serie zijn de kinderen nog vrij jong. DJ is een jaar of 10, Stephanie een jaar of 5 en Michelle is nog een baby. Maar aangezien dezelfde rollen gespeeld worden door dezelfde acteurs/actrices en deze show een aantal jaar duurt, zie je ze echt opgroeien. DJ is de oudste en krijgt meer serieuze relaties. 
En nu hebben ze ook nog eens Fuller House gemaakt waarbij je ze helemaal volwassen ziet. Alleen Michelle (Olsen twins) deden niet mee met deze reboot.

2. Catchy zinnen die je overneemt

Elke persoon heeft zijn of haar eigen maniertjes en stopwoorden/zinnen. Jesse heeft bijvoorbeeld de zin ‘Have mercy’  en kleine michelle zegt (als ze wat groter is) ‘You got it dude.’
En ik merkte toen ik het weer allemaal opnieuw keek, dat ik onbewust zulke dingen overnam. Ik vind het ook leuk dat ze in Fuller House deze dingetjes nog steeds hebben. Zo voelt het weer een beetje als vroeger.

3. Het is grappig

Het is echt een familie show en er worden veel grappen gemaakt. En hoewel Joey de komiek is van deze serie, vind ik persoonlijk Stephanie het leukst. Oké, ze komt ook vaak in de problemen, maar ze heeft altijd een antwoord klaar. Af en toe gooit ze er wat sarcasme in. Precies waar ik van houd.
Maar er is altijd een overtreffende trap en dat is Kimmy. Kimmy is het buurmeisje van de Tanners en de beste vriendin van DJ. Haar outfits zijn altijd zo over de top en ze is op één of andere manier toch heel grappig. En ze wordt een deel van de familie.

4. Nostalgie

Weet je nog van vroeger? In de tijd dat we geen mobieltjes hadden. Ik vergeet bijna dat ik zelf ook 14 jaar zonder mobieltjes heb gedaan. Deze serie speelt af in de jaren 80, dus ook hier waren nog geen mobieltjes. Zelfs computers komen nauwelijks voor, pas richting het einde van deze serie komen ze meer in beeld.

Maar hierdoor hadden ze veel tijd voor elkaar. Geen mobieltjes tijdens het eten, maar gewoon echte gesprekken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de outfits. Oké, sommige outfits waren echt too much. Maar toch zie ik bepaalde trends nu ook weer gewoon op straat. Oké, het haar van Jesse zal nooit meer langskomen gok ik zo. Dat was echt hilarisch om te zien. Maar ik vond de fashion eigenlijk wel heel erg tof. En vergeet de muziek niet van die tijd.

5. Romantiek

En hoewel het een familieshow is is er ook ruimte voor wat romantiek. Jesse was altijd een stoere rocker die alles durfde en later zie je hem veranderen in een volwassen man die wat serieuzer is. 

En natuurlijk komen de eerste echte vriendjes van DJ langs, denk aan Steve. Wat ik van hem nog goed herinner is dat hij altijd ontzettend veel at. Hij dook altijd meteen de koelkast in als hij bij DJ was.

Dit waren mijn redenen om Full House te kijken. Heb jij nog een paar? Heb jij Full House weleens gezien? Liever een andere serie? Lees ook:

New Amsterdam Seizoen 1

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

One Comment

  • Audrey

    Oooo, Full House is echt altijd een van mijn favoriete series geweest! Ik heb er nog een Olsen Twins-fandom aan over gehouden. Ik heb de eerste 4 seizoenen op dvd – de rest is volgens mij niet in NL uitgebracht?

    Ik vond Stephanie (en Michelle) ook altijd het leukst. Ik vond haar ‘How RUDE’ altijd zo leuk. En Michelles DUH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close