Ik niet op jou
BOEKEN

Ik niet op jou – Sally Thorne

Titel: Ik niet op jou
Oorspronkelijke titel:  The Hating Game
Auteur: Sally Thorne
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 352
Genre: Romantiek
Mijn beoordeling: 4.5/5

Koop het boek hier op Bol.

Ik niet op jou

Lucy Hutton werkt bij een uitgeverij en het is echt haar droombaan. Helaas heeft ze door een fusie een nieuwe collega naast zich en dat is Joshua Tempelman. Lucy kan Joshua absoluut niet uitstaan. Beide laten geen moment aan zich voorbijgaan om elkaar te irriteren. Onderling spelen ze de hele dag spelletjes met elkaar, zoals naar elkaar staren of elkaar precies nadoen. Op een gegeven moment realiseert Lucy zich dat ze Joshua misschien wel leuker vindt dan ze had gedacht.

Alleen beide maken ze ook nog kans op een promotie en Lucy moet die winnen. Als Joshua namelijk de promotie krijgt, zal ze besluiten om weg te gaan bij het bedrijf. Dus ze zet alles op alles om die promotie te krijgen.

Recensie

Ik kende deze schrijfster nog niet, maar ik had dit boek al zo vaak voorbij zien komen op Instagram dat ik het nu maar echt eens ging proberen. Ik hou echt enorm van voorspellende romantische boeken en dit is er absoluut één. Ik was wel bang dat het boek enorm tegen zou vallen. Ik had er zoveel goede verhalen erover gehoord dat het alleen nog een teleurstelling zou kunnen worden. Werd het een teleurstelling? Ja en nee. Nee, want ik vond het begin en het einde echt heel leuk om te lezen. Helaas vond ik een deel in het middenstuk een beetje aan de saaie kant.

Ook vond ik het heel raar hoe Lucy ook opeens helemaal het tegenovergestelde was. Eerst had Lucy een bloedhekel aan die Joshua en opeens wilt ze er gewoon bovenop springen. Er was voor haar totaal geen middenweg. Ze is dus van de extreem uiterste. Joshua hield gelukkig de boot een beetje af waardoor het nog niet saaier werd.

Je kon trouwens meteen merken dat Joshua iets te verbergen had maar wat wist ik nog niet zo goed. Toen richting de bruiloft van zijn broer dacht ik het eindelijk te weten en toen kreeg het hele verhaal een andere wending. Dus dat de schrijfster je een gevoel kan geven dat een karakter iets te verbergen heeft zonder expliciet dat te zeggen is echt heel knap. En ik vind het heel fijn dat ze toch een aantal verrassingen in het boek heeft gestopt waardoor het niet té voorspelbaar werd. Dan kan het namelijk nog weleens heel saai worden.

Dit boek heeft mij dus zeker niet teleurgesteld. Erg fijne schrijfstijl ook. Dit boek is zeker een aanrader als je van romantische boeken houdt. Hier en daar zit er ook nog een beetje humor in.

Nu heb ik het Engelstalige e-book hiervan gekocht. Ik wist niet dat sinds kort het Nederlandse boek ook uit was gekomen. Maar die is dus gewoon beschikbaar. De link daarvan kun je bovenaan deze blog vinden. Het grappige is dat ik een tijdje terug een blog schreef over welke boeken ik nog wil lezen en deze er ook in voorkomt. Alleen door de compleet andere titel wist ik niet dat het om hetzelfde boek ging.

En nog meer goed nieuws. In het Engels is hier ook al een deel 2 van uitgekomen, dus als die in het Nederlands beschikbaar is ga ik die zeker ook reviewen. Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Heb jij dit boek al gelezen?

Lees ook deze boek recensies:
Mag ik je nummer even? – Sophie Kinsella
Geknipt voor Miranda – Jill Mansell

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close