To all the boys I've loved before
BOEKEN

Aan alle jongens van wie ik hield

Titel: Aan alle jongens van wie ik hield
Originele titel: To all the boys I’ve loved before
Auteur: Jenny Han
Uitgever: Moon
Pagina’s: 320
Genre: romantiek, Young adult

Aan alle jongens van wie ik hield

Lara Jean heeft een gewoonte waarbij ze een brief schrijft aan de jongen op wie ze verliefd is. Die brief schrijft ze om zo vervolgens die crush achter haar te laten en door te gaan met haar leven. De brieven verstuurd ze nooit maar ze bewaard deze in een hoedendoos, die ze van haar moeder heeft gekregen. Haar moeder is inmiddels al jaren overleden, dus die doos is heel dierbaar. Maar op een dag komt Peter naar haar toe en hij heeft de brief in zijn handen. Peter was één van haar crushes jaren geleden. Maar hoe komt hij aan die brief? Hij mocht die nooit lezen. Maar dan komt ze er heel snel achter dat al haar crushes de brief hebben gekregen. Wie heeft ze gevonden en verstuurd?

Recensie

Misschien heb je inmiddels al de Netflix film ‘To all the boys I’ve loved before‘ gezien. Ik dus ook maar ik realiseerde me toen hoeveel ik vergeten ben. Ik heb namelijk toen die serie net nieuws was alle boeken gelezen. Maar ik kon mij bijna niets meer herinneren. Dus ik vond dat het tijd was om alles te gaan herlezen. Vooral omdat in februari volgend jaar het tweede deel uitkomt en ik wil altijd liever eerst boek lezen voordat ik de films zie.

Maar dit zijn echt hele leuke boeken. Het zijn van die boeken die in je één ruk uitleest. Ze zijn ook niet megadik dus ideaal voor een stranddagje of een regenachtige dag. Wel viel mij dit keer op dat er wat verschillen zijn tussen de film en het boek. Ik vind Margot en Josh minder aardig in deze boeken. Vooral Margot, de zus van Lara Jean, vind ik af en toe best wel bitchy overkomen. In de film komt iedereen een stuk liever over, behalve Genevieve natuurlijk. Maar zij is de ex van Peter en vind het niet zo prettig dat Peter en Lara Jean in een relatie zitten. Ook al weet ze niet dat Peter in eerste instantie haar gewoon jaloers wilt maken.

Ik vind de schrijfstijl echt heel fijn lezen. Het leest echt heel gemakkelijk weg. Dus ik ga na het lezen van deze serie ook eens op zoek naar Jenny Han’s andere boekenserie namelijk ‘The summer I turned pretty’ , ook wel bekend als ‘De zomer waarin alles veranderde’.

 

Heb jij deze serie gelezen?

Lees ook hier de recensies van boek 2 en 3
PS: ik houd nog steeds van je
Veel liefs, Lara Jean

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close