5 redenen om van social media te houden
LIFESTYLE

5 redenen om van social media te houden


Tegenwoordig wordt er heel vaak gezegd dat social media slecht voor je is. Maar is dat wel zo? In mijn ogen is social media niet het probleem. Het is meer het probleem wie je op social media kanalen volgt en hoe je het gebruikt. Als je alleen haatcomments achterlaat of je bent super druk bezig om alleen maar meer volgers te krijgen, gebruik je het op een negatieve manier. In mijn ogen is social media juist heel erg leuk als je het op een goede manier en met mate gebruikt. Ik geef je in deze blog post 5 redenen om van social media te houden.

Jij kiest wie je volgt

Mijn nummer 1 regel voor social media is dat ik niet in ga op alle negatieve ellende die er ook is. Vooral op Twitter kun je best wel veel negativiteit vinden. Maar in principe is het heel simpel: volg de juiste mensen. Jij mag zelf weten wie je volgt. Zelfs al iemand die ik persoonlijk ken teveel negativiteit post, zal ik degene ook zeker ontvolgen. Ik ben momenteel mijn Instagram lijst op te schonen. Over de afgelopen jaren ben ik echt heel veel mensen/accounts gaan volgen en het is nu eigenlijk een grote chaos. Ik zal één voor één uitzoeken of degene het nog waard is om te volgen.

Volg alleen de mensen die jou blij maken of inspireren. Krijg je een slecht gevoel bij een account, volg degene dan gewoon niet.

Mensen met dezelfde interesses vinden

Het leuke van social media is dat je mensen kunt vinden met dezelfde interesses. Zo zit ik op Facebook, wat ik overigens amper gebruik, in een groep voor mensen die zich bezighouden met vegan eten en Law of Attraction. Op Instagram vind ik het heel leuk dat ik al veel mensen heb leren kennen die ook heel veel van lezen houden. In mijn eigen vriendenkring ken ik nauwelijks iemand die ook echt een actieve lezer is. Dus dan is het juist heel leuk dat je met elkaar kunt praten en elkaar boekentips kunt geven. 

Goed voor je bedrijf

Als je toevallig een bedrijf hebt, is het super slim om ook actief te zijn op social media. Laat je werk achter de schermen zien als je bijvoorbeeld een fotograaf bent. Ook kun je via instastories/foto’s je klanten laten zien wat de nieuwe collectie wordt bijvoorbeeld. Veel mensen, waaronder ik, vinden dat heel leuk om te zien. Overigens hoef je niet je hele privé leven te laten zien. Houd het wel professioneel. Ook het hebben van een social media account is goed voor je vindbaarheid. Gebruik de juiste hashtags, voeg een plaats toe aan je foto en meer mensen zullen je foto zien. Vervolgens kunnen ze doorklikken naar je account en is er de kans dat ze je gaan volgen. 

Dé plek om je creatieve uitspattingen te delen

Sommige houden van gedichten schrijven, andere houden van tekenen en weer andere houden van photoshop. Deel je passie via je social media kanalen. Ik heb al weleens gezien dat iemand haar tekeningen deelde op social media en nu zit ze helemaal volgeboekt. Deel wat jij de rest van de wereld wilt vertellen. 

Inspiratie

Ik volg meerdere accounts die mij ontzettend veel inspiratie geven. Dit kan zowel op persoonlijk vlak als werk vlak zijn. Ik krijg bijvoorbeeld door het instagram account van Allie Michelle inspiratie om te gaan schrijven. Ik kan wegdromen bij de mooie boekenfoto’s van Bibliotheque en zo zijn er nog meer accounts die mij op één of andere manier inspireren. 

Maar andersom kan natuurlijk ook! Als jij iets wilt delen en een duidelijke boodschap hebt, kun jij zeker ook mensen gaan inspireren. Maak mooie foto’s + captions en inspireer anderen om de wereld weer wat mooier te maken.

 

Waarom vind jij social media leuk?

LEES OOK:
Wat doen als Instagram ‘down’ is?
Hoe krijg je meer likes op Instagram?

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close