20 facts about me
PERSOONLIJK,  Uncategorized

20 feitjes over mij

Ik ben inmiddels al een jaar actief op deze blog en ik realiseerde mij dat ik mezelf nooit echt heb voorgesteld or de kans heb gegeven om mij te leren kennen. Daarom deel ik vandaag 20 feitjes over mij

20 feitjes over mij

Pak een kopje koffie of thee en ga er lekker bij zitten want deze blogpost over is redelijk lang. Ik probeerde zo origineel mogelijk te zijn. Dus geen feitjes over wat mijn favoriete kleur is. Maar echte feitjes waardoor je me echt beter leert kennen.

1. Ik ben geboren in de jaren 90

Ik ben er trots op dat ik in de jaren 90 ben geboren. Ik vind de jaren 90 ook echt super tof. De kleding, de muziek en series/films. Ik kijk af en toe nog eens films uit die periode en ik kan er echt van genieten want het brengt goede herinneren terug.

2. Ik houd van oudere muziek en films

Laat ik eens met de films beginnen. Zoals je net las, houd ik van de jaren 90 en kijk ik regelmatig films uit die periode. Maar ik kijk zeker ook films die voor de jaren 90 zijn gemaakt. Dirty dancing, The breakfast club en Grease zijn een aantal van mijn favoriete films.
Daarnaast houd ik ook echt van wat oudere muziek zoals the Beatles, Nirvana, Queen en Bruce Springsteen. Bruce Springsteen heb ik zelfs nog kunnen zien op Pinkpop 2012.

3. Ik blog al ruim 10 jaar

Deze blog mag dan pas sinds eind 2017 bestaan maar ik was jaren daarvoor al actief als blogger. Ik weet nog dat ik zelfs nog blogde toen je er nog niets mee kon verdienen. Ik kwam het ooit tegen op een forum en ben het uit gaan proberen en sindsdien ben ik dus nooit meer gestopt. Ik heb alles zelf uitgezocht. Ik begon in het Nederlands, toen jarenlang in het Engels geblogt en nu weer in het Nederlands. En ik vind het nog steeds heel erg leuk om te doen en ik zal hier ook nooit mee stoppen

4. Ik houd van lezen

Als je mij al volgt op Instagram, komt dit vast niet als een verrassing. Ik houd namelijk enorm van lezen en dat deel ik ook op mijn instagram account. Ik was op de basisschool al iemand die al heel snel leerde lezen (groep 2) en toen ik op de basisschool zat ging ik altijd naar de bieb om boeken te lenen. Ik weet dat ik tijdens de zomervakantie echt een stapel boeken meenam zodat ik mij niet zou vervelen. Ik kon zelfs tot diep in de nacht nog lezen. Nu doe ik dat zelf niet meer. Ik val nu wat sneller in slaap als ik lees maar ik lees nog steeds heel erg veel. Tijdens mijn tienerjaren was dit wel een stuk minder moet ik zeggen.

5. Ik draag amper make-up

Feit! Een paar jaar geleden toen ik nog tiener was, droeg ik nog wel echt make-up. Ik was toen eigenlijk vooral heel erg onzeker! Maar op een gegeven moment stopte ik met foundation en nu draag ik alleen nog mascara en lippenstift op mijn gezicht af en toe. Ik ben nu ook een stuk zelfverzekerder over mezelf. En ik trek mij minder aan wat andere mensen denken.

6. Ik ben naar twee middelbare scholen geweest.

Ik heb een gelovige familie en dat is allemaal prima, maar niets voor mij. Maar ik zat op een christelijke basisschool en iedereen ging daarna ook naar een christelijke middelbare school. Nou, dat was echt een horror. Ik hoorde er totaal niet bij en werd ook gepest. En ik snapte niets van godsdienst en waarom er zoveel werd gebeden (6 keer tijdens schooltijd). Dus in het derde jaar ging ik rondkijken met mijn ouders en kwamen bij een openbare school terecht en daar heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. Ik merkte dat leraren en leerlingen allemaal relaxter waren en ik had ook niet het idee dat er iemand werd gepest. Iedereen was zo’n beetje vrienden met iedereen

7. Ik houd van de herfst en lente

Niet te warm en niet te koud is perfect voor mij. Daarom zijn de herfst en de lente mijn favoriete seizoenen. Bovendien vind ik het geweldig om alles te zien groeien in de lente en in de herfst is alles zo mooi gekleurd. En stiekem houd ik wel van de regen! Onze zomers worden voor mijn gevoel steeds warmer dus ik kijk elk jaar steeds meer uit naar de herfst. Tussen de 10 en 20 graden is voor mij perfect.

8. Ik kijk graag Gilmore Girls en Full house

Deze twee series maken mij altijd aan het lachen. Het is grappig en herkenbaar. In Gilmore girls houd ik van de relatie tussen Rory en haar moeder Lorelai. Ze zijn in feite beste vriendinnen. Ik houd ook van Gilmore girls omdat Rory ook enorm van lezen houdt. Ik wil ook alles lezen van de Rory Gilmore leeslijst.
En Full house is ook echt hilarisch en geschikt voor hele familie. Vooral Jesse en Stephanie zijn mijn favoriete personages in die serie. Stephanie was gewoon de grappigste en Jesse is de coole gozer die toch een klein hartje heeft.

9. Kerst is mijn favoriete feestdag

Zodra de pepernoten in de winkel liggen en kerstspullen weer te koop zijn bij de action word ik weer enthousiast. Ik kan ook nooit wachten met het kijken van kerstfilms. Ik luister al vroeg in november weer naar kerstmuziek en wil ik alles weer decoreren voor de kerst.

10. Instagram is mijn favoriete social media platform

Ik heb Facebook maar dat gebruik ik alleen voor mijn blog en niet voor persoonlijke dingen. Twitter kan ook gezellig zijn maar daar is ook heel veel haat. Pinterest is leuk voor inspiratie maar Instagram heeft allemaal in één. Ik zoek soms plaatjes voor inspiratie of ik praat met iemand op Instagram en je kunt heel creatief zijn met je foto’s en stories.

Lees ook: 5 redenen om van social media te houden

11. Ik had dansles en voetbalde

Ooit in een ver verleden was ik heel sportief. Ik zat op dansles (streetdance/hiphop) en dat vond ik echt te gek. Vooral de optredens gaven mij altijd een enorme kick. Dat er dan honderden mensen naar je kijken. Maar voetbal was een andere hobby van mij. Ik begon als klein meisje al tegen een bal aan te trappen en eerlijk gezegd heb ik ook spijt dat ik daar mee gestopt bent ooit. Ik ben benieuwd hoe ver ik het had kunnen schoppen. Ik had een redelijke hard trap in huis.

12. Ik ben vrijgezel

Ik ben nu alweer een tijdje vrijgezel. Tijdens mijn burn-out koos ik er bewust voor om geen relaties aan te gaan maar nu is dat alweer een tijdje voorbij en ik ben er klaar voor om iemand te ontmoeten.

13. Italiaans

Maak mij liever niet wakker in de nacht maar als je het doet neem dan italiaans eten met je mee. Ik wil het liefste een heerlijke pasta of pizza. En nee, ik heb geen bezwaar tegen ananas op een pizza. Dat vind ik helemaal prima.

14. Ik had een kat (Kiwi)

Ik heb dit even ge-updatet want mijn kat Kiwi is inmiddels een paar maanden in april 2019 overleden. Maar hij was mijn beste maatje. Hij was ook echt een knuffelkat en kwam altijd bij je liggen. Hij was ook een goede muizen- en spinnenvanger. Helaas had hij wat gezondheidproblemen waardoor hij overleed.

15. I rende ooit 5km zonder training

Zal ik dit ooit weer kunnen? Nee ik denk het niet. Toen was ik echt nog een stuk beter in vorm. Dus zonder training zou ik het niet meer kunnen. Een vriendin en ik wouden meedoen aan een color run. Dat is 5km rennen met kleurtjes. Super leuke dag gehad overigens. De treinreis naar huis was zelfs heel kleurrijk aangezien we nergens konden douchen hahaha. Maar ik heb dus gewoon 5k zonder training gerent. Ik had het geluk dat ik nog een beetje conditie had. Die is inmiddels wel helemaal weg.

16. Ik ben spiritueel

Nee ik ben geen heks en ook geen toekomstvoorspeller. Ik ben gewoon geïnteresseerd in spirituele dingen zoals meditaties, yoga en dat soort dingen. Het helpt mij altijd heel erg. Het heeft mij heel veel geholpen in de periode dat ik een burn-out had. Ik ben verder ook heel erg met de law of Attraction bezig, wat ik dus echt super interessant vind.

17. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn

Bloggen is ook een creatieve outlet voor mij. Ik kan dingen creeëren en er over schrijven. Ik ben altijd heel creatief geweest overigens. Ik maakte altijd zelf kerstkaarten voor iedereen. En vond het altijd wel leuk om DIY van Pinterest te halen en te proberen.
De tekening hieronder maakte ik in de periode van mijn burn-out en voor ik het wist had ik uren later dit op papier.

20 facts about me

18. Ik kan andere talen lezen

Op de middelbare school had ik les in Engels, Frans en Duits. Duits liet ik al snel vallen omdat ik niet goed was in grammatica. Maar op een of andere manier kan ik wel heel gemakkelijk andere talen lezen. Dit merkte ik al tijdens Frans. Schrijven en praten was niets voor mij maar franse tekste lezen zorgden voor mij voor hoge cijfers. En ik heb ook geen moeite om soms Zweeds of Spaans te lezen.

19. Ik heb geen rijbewijs

Shocking huh? Maar toen ik 17 was, nam iedereen rijlessen. Ik had er geen zin in. Ik had wel een bijbaantje dus ik kon het wel betalen maar ik wou het simpelweg niet. Want als je eenmaal mag rijden op je 18e, heb je nog geen auto. Dus ik vond het overbodig. Nu vind ik het nog steeds een beetje overbodig want er rijden gewoon bussen en treinen in Nederland. Scheelt ook enorm veel geld elke maand.

20. Als ik niet geïnteresseerd ben, geef ik niet de volle 100%

Hier kwam ik achter tijdens mijn studie tijd. Ik had een aantal vakken die ik echt niet leuk vond en dat liet ik maar liggen. Je zag ook dat mijn cijfers voor die vakken echt achter bleven. Niet om dat ik het niet kon maar ik was niet geïnteresseerd. Als ik eenmaal geïnteresseerd ben, geef ik ook echt de volle 100%.

Liked it? Take a second to support thewildflowerhippie on Patreon!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. I use these cookies to improve my content and website. click here for more information if you want to know more about this. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this. If you accept this, you accept that this website/blog uses your location, interests, language, technology/browser you use, gender and age for Google Analytics and to improve the content of this website

Close